Emberi erőforrás tanácsadó

Időpontja: 2017. június 19.

Felvételi elbeszélgetés:

A szakmai elbeszélgetés témakörei, tételei a következők: Vezetési ismeretek, Emberi erőforrás menedzsment, Pszichológia, Pedagógia, Andragógia  tárgykörök. Bővebb információk és a javasolt szakirodalom ITT megtekinthetők.

 

Osztatlan tanári, tanári és pedagógiatanár

Időpontja: 2017. június 19.

Pályaalkalmassági vizsga:

A tanári pálya iránti motiváció, pedagógiai kommunikáció felmérése kötetlen beszélgetéssel, illetve a tanári és a szakterületi motivációs beszélgetés közben.

 

Építőművész, formatervező művész, tervezőgrafikus szakok

Időpontja: 2017. június 22.

Felvételi elbeszélgetés:

A felvételi vizsga alkalmával, a jelentkező szóbeli vizsga keretében ad számot szakmai tudásáról, ill. bemutatja az adott szakhoz kapcsolódó portfólió anyagát.

A vizsgaeredmények megtekinthetők az amisopron.hu/felvetelizoknek/ oldalon.

 

Faipari mérnöki szak

Időpontja: 2017. május 16. 14 óra

Felvételi elbeszélgetés:

A felvételi elbeszélgetés során a jelentkező bemutatkozása alapján felmérik motivációját, megvizsgálják előképzettségét és a szak belépéséhez szükséges feltételeket. Pályaorientációs kompetenciái alapján javaslatot kap a további specializációkra.

 

Gazdaságinformatikus szak

Időpontja: 2017. május 23. 15 óra

Felvételi elbeszélgetés:

A gazdaságinformatikus mesterszak felvételi elbeszélgetése nem egy felvételi vizsga, hanem egy olyan beszélgetés, amelyen a jelentkező szakmai motivációjára kíváncsiak. A körülbelül 15 perces beszélgetés során szóba kerülnek az illető eddigi tanulmányai, a szakdolgozata, informatikai érdeklődési területei, valamint a mesterszakkal kapcsolatos elképzelései és elvárásai is. A beszélgetés során röviden ismertetik a gazdaságinformatikus mesterszak négy félévének a menetét, és átbeszélik a jelentkező esetleges kérdéseit is.

 

Ipari terméktervező mérnöki szak

Időpontja: 2017. június 14. 10 óra

Felvételi elbeszélgetés:

A felvételi elbeszélgetés két részből áll. Először a jelentkezők egy termék fényképe alapján elemzik a terméket az anyaghasználat, szerkezete, funkciói, használhatósága alapján, majd javaslatot tesz a továbbfejlesztésére. Nézeti rajzokat készít a termékről. A második részben, motivációs, pályaorientációs elképzeléseivel kapcsolatos beszélgetésre lehet számítani.

 

Műszaki menedzser szak

Időpontja: 2017. május 12. 10 óra

Felvételi elbeszélgetés:

Olyan kötetlen beszélgetés, amiben a jelentkező korábbi ismereteit, tájékozottságát, szakmai motiváltságát figyeli a bizottság, valamint megvizsgálják az előképzettséget és a szak belépéséhez szükséges feltételeket.

 

Környezetmérnöki, természetvédelmi, vadgazda mérnöki szakok

Időpontja: 2017. június 7. 10 óra

Szakmai és motivációs beszélgetés:

Olyan kötetlen beszélgetés, amiben a jelentkező korábbi ismereteit, tájékozottságát, szakmai motiváltságát figyeli a bizottság, valamint megvizsgálják az előképzettséget és  a szak belépéséhez szükséges feltételeket.

 

Pénzügy, Vállalkozásfejlesztés, Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, Számvitel, Turizmus-menedzsment, Vezetés és szervezés szakok

Időpontja: 2017. június 10.

Szakmai és motivációs beszélgetés:

A motivációs beszélgetés célja, hogy a jelentkező szakmai ismereteit, érvelő készségét, motivációit és elkötelezettségét megvizsgálják. A motivációs beszélgetés annak felmérésére is szolgál, hogy a hallgató mennyire érzi fontosnak az adott mesterszak által nyújtott ismereteket, milyen karrierlehetőséget lát maga előtt.