Információk a SOE szakjaira jelentkezőknek

Mindenekelőtt gratulálunk a sikeres felvételihez, nagy örömmel üdvözöljük a Soproni Egyetemen!

A tanulmányai során az adminisztratív feladatokkal kapcsolatban az Egyetemi Tanulmányi Központ (röviden ETK) fogja segíteni Önt.

A következő időszakban számos feladat várja majd egyetemi tanulmányai megkezdése előtt. Azért, hogy a bokros teendők között könnyen eligazodjon, elkészítettük az alábbi útmutatót, amelyben hasznos információkkal szolgálunk az egyetemi élet megkezdésével kapcsolatban.

A következő napokban több értesítőt is kapni fog a felvételi eljárás eredményéről. Ezek mindegyikét figyelmesen olvassa el, hiszen a beiratkozással kapcsolatos információkat is ezekben találja meg.

Kérjük figyelje azt az e-mail címet, amivel a felvi.hu-ra regisztrált!

Az értesítők, amelyekre figyelnie kell:

1.      SMS értesítés az Oktatási Hivataltól az eredményről.

2.      E-mail értesítés az Oktatási Hivataltól a besorolási döntésről.

3.      E-mail értesítés a felvételi döntésről az Egyetemünktől, amely tartalmazni fogja az elektronikus tanulmányi rendszer (NEPTUN) elérhetőségét, az Ön belépési adatait, a tanulmányi tájékoztató elérhetőségét, a kollégiumi jelentkezések lehetőségeit és a többi szükséges információt.

A félév zökkenőmentes indulásához szüksége lesz adóazonosító jelre, bankszámlára és ügyfélkapu hozzáférésre.  

 

·         Az adóazonosító jel igényléséről az alábbi linken tájékozódhat: http://nav.gov.hu/nav/teszt1234/rovat4/teszt/adoazon_igenyles.html

·         Bankszámlát bármely, az Ön által választott bankfiókban nyithat.          

·         Az Ügyfélkapu regisztráció a következő linken érhető el  https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/fir.html

 

Időrendi sorrendben a következő időszak legfontosabb eseményei és feladatai az alábbiak lesznek:

1.      Elektronikus úton megérkezik az egyetemi értesítő a felvételi döntésről. Ez a levél részletesen tartalmazni fog minden fontos információt, ezért kérjük, figyelje a postafiókját!

2.      Kollégiumi jelentkezés lebonyolítása: az Egyetemi Tanulmányi Központ oldalán minden szükséges információt megtalál a lehetőségekről és határidőkről, legyen szó soproni vagy szombathelyi kollégiumokról.

3.      Bármely karra is nyert felvételt, biztosan várni fogjuk a már hagyományosan augusztus második felében rendezett gólyatáborba, gólyahétre, vagy bALEKHÉTre. Ezeket nem érdemes kihagyni, hiszen itt ismerkedhet meg leendő hallgatótársaival, az egyetem oktatóival és munkatársaival. A pontos programokat honlapunkon fogja megtalálni. Bármelyik programról legyen is szó, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

4.      Regisztrációs hét: az első, még tanítás nélküli hét, ahol az Egyetemi Tanulmányi Központ segítségével megismerkednek többek között a NEPTUN rendszer használatával, ekkor történik a beiratkozás és az első féléves tárgyak felvétele is. Időpontja: 2016. augusztus 29.- szeptember 2.

5.      Beiratkozás: Az online bejelentkezéssel és a személyes beiratkozással kapcsolatos pontos információkat a felvételi döntésről szóló értesítővel együtt kapja meg várhatóan augusztus első hetében. A személyes beiratkozást megelőzően be kell majd jelentkeznie a NEPTUN rendszerben, s az innen kinyomtatott, valamint az értesítőben felsorolt dokumentumokat és igazolványokat magával kell hoznia a személyes beiratkozásra. Ennek dátumairól és helyszíneiről az Egyetemi Tanulmányi Központ oldalán tájékozódhat.

 

Kérjük, kísérje figyelemmel az információkat a etk.uni-sopron.hu  weboldalon a „Hallgatóknak/Felvettek(2017. szeptember)" menüpontban.

 

Kollégáink nevében kívánunk tartalmas egyetemi éveket, tanulmányaikhoz pedig sok sikert és a nyár hátralévő részére jó pihenést!


Egyetemi Tanulmányi Központ                                          Egyetemi Hallgatói Önkormányzat


Tisztelt Felvételiző!

A Felvételizőknek információs fül alatt a Soproni Egyetem képzései iránt érdeklődők tájékozódhatnak, valamint a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókat találják meg.

 

Amennyiben kérdéseire ezen az oldalon nem találta meg a választ, akkor az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat tovább:

 

 

SOE Egyetemi Tanulmányi Központ

9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 9. GT. épület földszint

Telefon: +36 99 518 365

 

 

 


Soproni Egyetem képzései
 A nagyításhoz kattintson a képre!