Információ a 2017A felvételi eljárás során felvett jelentkezőknek


Kedves Felvételt nyert Jelentkezőnk!

Mindenekelőtt gratulálunk a sikeres felvételihez, nagy örömmel üdvözöljük a Soproni Egyetemen!

A tanulmányai során az adminisztratív feladatokkal kapcsolatban az Egyetemi Tanulmányi Központ (röviden ETK) fogja segíteni Önt.

A következő időszakban számos feladat várja majd egyetemi tanulmányai megkezdése előtt. Azért, hogy a bokros teendők között könnyen eligazodjon, elkészítettük az alábbi útmutatót, amelyben hasznos információkkal szolgálunk az egyetemi élet megkezdésével kapcsolatban.

A következő napokban több értesítőt is kapni fog a felvételi eljárás eredményéről. Ezek mindegyikét figyelmesen olvassa el, hiszen a beiratkozással kapcsolatos információkat is ezekben találja meg.

Kérjük figyelje azt az e-mail címet, amivel a felvi.hu-ra regisztrált!

Az értesítők, amelyekre figyelnie kell:

1.      SMS értesítés az Oktatási Hivataltól az eredményről.

2.      E-mail értesítés az Oktatási Hivataltól a besorolási döntésről.

3.      E-mail értesítés a felvételi döntésről az Egyetemünktől, amely tartalmazni fogja az elektronikus tanulmányi rendszer (NEPTUN) elérhetőségét, az Ön belépési adatait, a tanulmányi tájékoztató elérhetőségét, a kollégiumi jelentkezések lehetőségeit és a többi szükséges információt.

A félév zökkenőmentes indulásához szüksége lesz adóazonosító jelre, bankszámlára és ügyfélkapu hozzáférésre.  

            - Az adóazonosító jel igényléséről az alábbi linken tájékozódhat:

            -  Bankszámlát bármely, az Ön által választott bankfiókban nyithat.          

            - Az Ügyfélkapu regisztráció a következő linken érhető el:

Időrendi sorrendben a következő időszak legfontosabb eseményei és feladatai az alábbiak lesznek:

1.      Elektronikus úton megérkezik az egyetemi értesítő a felvételi döntésről. Ez a levél részletesen tartalmazni fog minden fontos információt, ezért kérjük, figyelje a postafiókját!

2.      Kollégiumi jelentkezés lebonyolítása: a felvételi határozatban tájékoztatást küldünk minden szükséges információkról, a lehetőségekről és határidőkről.

3.      Bármely karra is nyert felvételt, biztosan várni fogjuk a már hagyományosan augusztus második felében rendezett gólyatáborba, gólyahétre, vagy bALEKHÉTre. Ezeket nem érdemes kihagyni, hiszen itt ismerkedhet meg leendő hallgatótársaival, az egyetem oktatóival és munkatársaival. A pontos programokat honlapunkon fogja megtalálni. Bármelyik programról legyen is szó, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Természetesen ezeken a részvétel nem kötelező.

4.      Regisztrációs hét: az első, még tanítás nélküli hét, ahol az Egyetemi Tanulmányi Központ segítségével megismerkedhet többek között a NEPTUN rendszer használatával, ekkor történik a beiratkozás és az első féléves tárgyak felvétele is, ha segítségre lenne szüksége.

5.      Beiratkozás: Az online bejelentkezéssel és a személyes beiratkozással kapcsolatos pontos információkat a felvételi döntésről szóló értesítővel együtt kapja meg várhatóan augusztus első hetében. A személyes beiratkozást megelőzően be kell majd jelentkeznie a NEPTUN rendszerben, s az innen kinyomtatott, valamint az értesítőben felsorolt dokumentumokat és igazolványokat ( azok fénymásolatait) magával kell hoznia a személyes beiratkozásra. Ennek dátumairól és helyszíneiről az Egyetemi Tanulmányi Központ oldalán tájékozódhat.

 

Kérjük, kísérje figyelemmel az információkat a www.etk.nyme.hu weboldalon a „Hallgatóknak/Felvetteknek(2017. szeptember)" menüpontban,

 

Kollégáink nevében kívánunk tartalmas egyetemi éveket, tanulmányaikhoz pedig sok sikert és a nyár hátralévő részére jó pihenést!

 


Egyetemi Tanulmányi Központ                                             Egyetemi Hallgatói Önkormányzat

 

További információ:

várhatóan 2017. augusztus 3.